محمدجواد آرین منش، کارشناس فرهنگی درباره آسیب شناسی کاهش سرانه مطالعه در بین جامعه ایران به خبرنگار جام جم آنلاین گفت: در روزگار ما به دلیل افزایش رسانه های متعدد از جمله رسانههای مجازی به نظر می رسد نرخ مطالعه آثار مکتوب کاهش پیدا کرده است و البته این نکته را هم باید مد نظرداشت که بخشی از این مطالعات در فضای مجازی صورت می گیرد و ما عدد و آمار دقیقی نداریم که این شیوه خواندن در فضای مجازی را چگونه باید به نرخ سرانه مطالعه اضافه کنیم.
نماینده دوره هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه آمارهای موجود حاکی از آن است که نرخ مطالعه در ایران به نسبت نیاز جامعه پایین است، خاطرنشان کرد: در این زمینه باید اقداماتی کرد. یکی از زیربنایی ترین اقدامات تجدید نظر در سیاست های آموزشی و آموزش و پرورش است.
آرین منش افزود: یک تحولی در محتوای آموزش و پرورش و شیوه آموزش نیاز داریم تا مطالعه را به صورت امر نهادینه در بیاورد اما به خاطر روشهای امتحان گیری و کنکور توجه دانش آموزان صرفا به کتاب درسی است. از این رو تحولی در نظام آموزشی باید انجام شود تا شاخص های کتاب و کتابخوانی افزایش پیدا کند.
وی به مساله وجود کتابخانههای عمومی در کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه این امکانات در سطح کشور و مناطق مختلف به صورت عادلانه توزیع نشده و کتاب به اندازه کافی در دسترس افراد نیست و بنابراین توسعه کتابخانه های عمومی در این حوزه میتواند راهگشا باشد.
نماینده پیشین مجلس تاکید کرد: برگزاری جشنواره مسابقات مطالعاتی و ارائه مشاوره در این زمینه و استقرار یک نظام تشویقی برای خیرین کتابخانه ساز و اهداگران کتاب و در نظر گرفتن مسابقات و مشوقهایی برای دانش آموزان و دانشجویان در این زمینه میتواند مفید باشد. همچنین افزایش عضویت مردم در کتابخانه ها و تسهیل در این زمینه و محرومیت زدایی از مناطق محروم و ایجاد نمایشگاه و توسعه کتابخانه دانش آموزی و دانشگاهی در مراکز فرهنگی و مساجد از جمله راهکارهایی است که می تواند در ارتقای سطح مطالعه موثر باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد